Berichten

Door Bald de Boer.

Hier staan de nieuwtjes op volgorde van binnenkomst:

Nieuwe leden derde kwartaal 2021.

9 augustus. Per Per vandaag hebben we 82 leden (een absoluut clubrecord), waarvan negen jeugdleden. En nog drie donateurs! Alle nieuwe leden van harte welkom:

9 augustus: Jan (66 jaar) uit Heerenveen.

Nieuwe leden tweede kwartaal 2021.

29 juni: Marcel en zijn zoon Julius uit Utrecht.

22 juni: Jaap (61 jaar) uit Veenendaal.

22 juni: Hans uit Alphen aan den Rijn.

22 juni: René (50 jaar) uit Schiermonnikoog en Hans (73 jaar) uit Alpen a/d/Rijn. 

22 mei: Young (45jaar) en Valentijn (8 jaar) uit Winsum.

13 mei: Michiel en Twan uit Steenwijk.

10 mei: Ton uit Zaltbommel (68 jaar).

6 mei: Bert uit Lelystad (52 jaar).

13 april: Ted uit Sneek (70 jaar).

12 april: Jan uit Doetinchem (68 jaar).

3 april: Peter uit Marknesse (74 jaar).

Nóg meer brevetten!

11 juni. Vandaag heeft Henk uit Paterswolde zijn KNVvL brevet A Motor gehaald.

28 mei. Vandaag heeft Gijs uit IJlst zowel zijn KNVvL brevet A Zweef als A Motor gehaald.

Twee brevetten op één dag!

20 april. Vandaag hebben twee leden een KNVvL brevet gehaald. In de middag Jan uit Bedum (65 jaar) zijn brevet A Motor, en ’s avonds Peter uit Marknesse (74 jaar) zijn brevet A Zweef. Beiden van harte gefeliciteerd!

Links: trotse Jan met examinator Roel. Rechts: even trotse Peter met zijn Heron zwever…

Nieuwe leden eerste kwartaal 2021.

31 maart. Per vandaag hebben we 69 leden, waarvan zes jeugdleden. En nog drie donateurs! Alle nieuwe leden van harte welkom!

30 maart: Marco uit Ter Kaple (51 jaar).

29 maart: Bart uit Graft (70 jaar).

28 maart: Aalzen uit Heerenveen (44 jaar).

27 maart: Art uit Oldeholtwolde (12 jaar).

26 maart: Mias uit Amsterdam (12 jaar) lid gemaakt door een familielid: secretaris Roland Boeien. Mias krijgt dat voor zijn verjaardag op 27 maart.

10 maart: Dirk uit Oosterend Texel (64 jaar).

3 maart: Jan uit Sneek (67 jaar).

23 februari: Michiel uit Almere (67 jaar).

21 februari: Gijs uit IJlst (43 jaar).

18 februari: Jayant uit Den Haag (51 jaar).

2 februari: Martijn (44 jaar) en Nienke (42 jaar) uit Sneek.

Voorzitter krijgt hartinfarct.

Op 13 november (vrijdag de dertiende!) heb ik, voorzitter Bald, een hartinfarct gehad. Met gillende sirenes werd ik vol gas per ambulance naar het MCL in Leeuwarden gebracht, alwaar met dotteren en het plaatsen van een stent het grootste gevaar werd bestreden.

20-11-13-02

De overige geconstateerde, maar niet bedreigende, afwijkingen werden nog niet behandeld. Daarna ben ik naar Sneek vervoerd, alwaar ik aan de hartbewaking werd gelegd. Maandag werd een echo gemaakt waaruit bleek dat mijn hart nauwelijks was beschadigd. Een meevaller! Toen kwam het wachten op verder onderzoek waarna een behandelplan zou worden gemaakt. Dat kon van alles worden, van nog meer dotteren tot een open hart operatie. Gelukkig kwam dat onderzoek vlug. Op woensdag werd ik daarvoor weer overgebracht naar Leeuwarden. Al snel bleek dat het probleem kon worden gefikst met dotteren en het plaatsen van nog twee stents. Na twee uren op de behandeltafel was ik klaar en kon de reis naar Sneek weer aanvangen. Na een nachtje ter controle mocht ik op donderdag 19 november weer naar huis! Behalve wat vermoeid voelde ik me prima. De volgende dag, op 20 november, heb ik zelfs alweer mijn eerste modelvluchten gemaakt! Naar verwachting zal ik op 30 november mijn werkzaamheden voor de club en de vliegschool weer hervatten. Hierbij wil ik graag alle leden en anderen bedanken voor de vele steun. Dat deed me goed!

20-11-13-08

Gezellige clubdag naar Aviodrome op 7 maart 2020.

7 maart 2020. Het weer werkte wel mee! De opkomst was niet groot, slechts zeven personen: drie leden, drie ereleden en een partner. Maar dit kleine selecte gezelschap beleefde een hele leuke dag!

Check voor alle filmpjes Modelvliegles.nl, pagina “Filmpjes”…

Een heel gezin benoemd tot erelid!

20 december 2019. Vandaag hebben we de alle vijf gezinsleden van de familie Leijenaar benoemd tot erelid. En terecht! Onze club kan al jaren ongestoord vliegen op en boven hun grond. Waarom alle vijf? Vader, moeder en de twee zoons vormen een maatschap en zijn dus allen eigenaar. En de dochter woont in de boerderij bij ons veld en gedoogt ons zonder morren over haar pad en in haar zicht… Maar liefst 83% van de leden heeft gestemd en allen waren vóór… Zo ongeveer ‘unaniem’ dus…

Geslaagde beurs in het WTC Leeuwarden.

10 november 2019. Op 8, 9 en 10 november hebben we een stand gehad op de Hobby en Vrijetijdsbeurs in Leeuwarden. We hebben onszelf als club goed in de kijker gespeeld!

Derde jaar Ameland weer een succes!

24 tot 26 juli 2019. Het was tijdens de hittegolf, dat we met vijf personen op een van de koudste locaties van het land waren: op Ameland! Hoewel door die hitte minder aanloop, het was toch weer leuk…

En een filmpje:

Gonnie en Bald benoemd tot ereleden. Op de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van 8 juni 2019 zijn Bald en Gonnie unaniem benoemd tot ereleden.

Gonnie voor haar “vele diensten belangeloos verricht voor de vereniging, met name als gastvrouw”. Bald voor “de vele diensten belangeloos verricht voor de vereniging, en tevens als waardering voor zijn ‘onnavolgbaar’ werk voor de vliegschool, waar de leden allen op grondige wijze zijn opgeleid…”

Overtuinenfair was succes!

1 juni 2019. Vandaag werd de tiende Overtuinenfair in IJlst gehouden. En EMVC Phoenix IJlst was samen met de vliegschool EMVO PHOENIX een van de 55 standhouders…

We hebben veel aanloop gehad. Veel mensen wilden meer weten en wie weet komen daar nog leden uit…

01 badge club

Wie nu lid wordt krijgt er op verzoek een badge bij!

Mooie nieuwe partytent!

3 augustus 2018. Onze oude partytent heeft na dertig jaar bij een windvlaag de geest gegeven! Reden voor de aanschaf van een nieuwe. We hadden een voorkeur voor een iets grotere tent, 3 x 6 meter. Het bestuur was er snel uit, die nieuwe zou er komen! We hebben er inderdaad een gevonden die aan onze wensen voldoet. En nog wel met ‘kerkramen’ in de zijpanelen. We zitten er de komende tijd weer droog en warmpjes bij…

18-08-03-01De nieuwe tent van de club, mooie afmetingen én mooie uitvoering…

Impressie van het afvliegen voor KNVvL A-Heli…

Mooi filmpje van ons lid Karol

29 mei 2018. Karol is ook lid van de Apeldoornse ARMC. Daar hebben ze een mooie film gemaakt van de watervliegdag in Bussloo op 6 mei. Doiverse leden van inze club waren daar ook bij…