Berichten

Door Bald de Boer.

Hier staan de nieuwtjes op volgorde van binnenkomst:

En wéér een lid erbij. 

13 september 2019. Gert (70 jaar) uit Dronten heeft zich vandaag aangesloten als lid. We hebben nu 39 leden. Warm welkom Gert!

Het 38ste lid!

10 augustus 2019. Vandaag mochten we Dick uit Oldehove verwelkomen als ons laatste lid. Hartelijk welkom Dick, we gaan er wat leuks van maken!

Derde jaar Ameland weer een succes!

24 tot 26 juli 2019. Het was tijdens de hittegolf, dat we met vijf personen op een van de koudste locaties van het land waren: op Ameland! Hoewel door die hitte minder aanloop, het was toch weer leuk…

En een filmpje:

Gonnie en Bald benoemd tot ereleden. Op de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van 8 juni 2019 zijn Bald en Gonnie unaniem benoemd tot ereleden.

Gonnie voor haar “vele diensten belangeloos verricht voor de vereniging, met name als gastvrouw”. Bald voor “de vele diensten belangeloos verricht voor de vereniging, en tevens als waardering voor zijn ‘onnavolgbaar’ werk voor de vliegschool, waar de leden allen op grondige wijze zijn opgeleid…”

Ons laatste lid heeft zijn KNVvL brevet al!

Jan op de dag van zijn brevet…

Overtuinenfair was succes!

1 juni 2019. Vandaag werd de tiende Overtuinenfair in IJlst gehouden. En EMVC Phoenix IJlst was samen met de vliegschool EMVO PHOENIX een van de 55 standhouders…

We hebben veel aanloop gehad. Veel mensen wilden meer weten en wie weet komen daar nog leden uit…

Mooie nieuwe banner. 

18 mei 2019. De nieuwe mooie banner bovenaan de pagina’s van deze website is ontworpen door Ronald, die eerder ook al het ontwerp voor de badge had gemaakt. Heel veel dank Ronald! Erg mooi…

‘Hoog’ bezoek!

18 mei 2019. Vandaag werden we blij verrast door een bezoek aan onze club van Frits van Laar, de voorzitter van de afdeling Modelvliegsport van de KNVvL. Hij kwam om 11.00u met zijn echtgenote op de koffie. Daarna zijn we (Ronald, Dio, Frist en ik) naar het veld gegaan. Joost was er al met hondje Bobby. Hij had geen beschikking over zijn auto, dus was hij vanuit Sneek met zijn boot gekomen! Frits kom mooi zien hoe wij vliegen en instructie geven. Hij heeft zelf ook nog een ‘instructievlucht’ aan de kabel gevlogen en daarna heb ik hem ‘solo’ verklaard… Frits dankte ons voor de gastvrije ontvangst en beloofde nog eens terug te komen om inhoudelijk met ondergetekende te praten. Ik denk dat we als club een goede indruk hebben achtergelaten!

Clubbadges zijn binnen!

3 mei 2019. De mooie badges voor onze club zijn binnen! Met dank aan Ronald (ontwerp), Richard, Ted, Wim en mijn persoontje. Ze zijn geborduurd en hebben een gladde achterkant, zodat ze mooi met klittenband op bijvoorbeeld je pet kunnen worden bevestigd:

01 badge club

Leden die langer dan een jaar lid zijn krijgen de eerste badge gratis. Andere leden betalen 5 euro voor de eerste. Daarna 6,50. Voor niet-leden is de prijs 7,50 per stuk.

Actie: wie nu lid wordt tot eind 2020 krijgt er een badge bij!

En nog een nieuw lid…

2 mei 2019. We hebben Jan uit Twisk kunnen inschrijven. Zijn doel is meer ‘meters’ te maken en bij ons zijn KNVvL brevet te halen. Een hartelijk welkom Jan! We hebben nu 36 leden.

Nieuw Lid: Albert uit Wijchen.

13 april 2019. Albert volgde al langere tijd de simulatorlessen online. Hij is bijna klaar. Ook is hij vorig jaar al een paar dagen hier in IJlst komen vliegen. In juni komt hij weer en nu is hij dus lid van onze club geworden, zodat hij op jacht kan gaan naar het KNVvL brevet. Welkom Albert, we gaan er een leuke tijd van maken!

Joost heeft zijn KNVvL brevet en is nu ook instructeur.

4 april 2019. Vandaag is Joost geslaagd voor zijn KNVvL brevet A-Motor. Hij is meteen ook instructeur en examinator van onze club geworden! Van harte Joost!

Samenwerking Noordelijke clubs komt van de grond!

15 maart 2019. Op 14 maart is er en vergadering geweest van bestuursleden van The Eagles Hieslum, LLC Aeria Leeuwarden, DMC Dokkum en onze club. Afgesproken is, dat we als clubs meer gaan samenwerken. Zo zullen wij als club samen met The Eagles een Fly-in organiseren op hun veld. Datum: 22 september 2019. En de jaarlijkse beurs in het FEC/WTC te Leeuwarden in november zullen we gezamenlijk organiseren.

De diverse club-evenementen staan op onze pagina’s genaamd: ‘Agenda’.

We kijken uit naar nog meer samenwerking, onder de naam: Samenwerkende Noordelijke Model Vlieg clubs (SNMVC)!

Nieuw lid: Joost uit Sneek.

27 februari 2019. Vandaag is Joost lid geworden. Hij vliegt al 11 jaar ‘in het wild’ en bouwt al zijn toestellen zelf. Hij heeft zich nu bij ons aangesloten en wij kunnen zijn technische kennis goed gebruiken. Joost wil graag zijn KNVvL brevet A Motor halen en dat zal geen probleem zijn! Daarna wil hij ook KNVvL instructeur worden. Een welkome aanvulling voor onze club! Van harte welkom Joost, en vele mooie vliegdagen!

Clubdag van 2 februari was een geslaagde dag!

2 februari 2019. Ons uitje naar het Aviodrome was zeer geslaagd. Maar liefst 16 clubleden en hun familie waren erbij… Hieronder een impressie met foto’s van Dick en Bald:

Twee nieuwe leden erbij!

15 januari 2019. Op 11 januari is Hennie (70 jaar) uit IJsselstein lid geworden, en op 14 januari trad ons eerdere lid Sander (57 jaar) uit Bilthoven opnieuw toe tot onze club. Van harte welkom beiden! Daarmee hebben we nu 33 leden.

Filmpje van de clubdag met snertvliegen op 5 januari 2019, bij windkracht 4:

Clubdag van 6 oktober was weer een succes, mét een geslaagde voor het KNVvL brevet…

7 oktober. De clubdag van gisteren was weer een succes. maar liefst zeven personen kwamen naar IJlst voor een leuke vliegdag. Jasper haalde spontaan zijn KNVvL brevet A-Motor…

18-07-31-02

Jasper heeft zijn KNVvL brevet…

Mooie nieuwe partytent!

3 augustus 2018. Onze oude partytent heeft na dertig jaar bij een windvlaag de geest gegeven! Reden voor de aanschaf van een nieuwe. We hadden een voorkeur voor een iets grotere tent, 3 x 6 meter. Het bestuur was er snel uit, die nieuwe zou er komen! We hebben er inderdaad een gevonden die aan onze wensen voldoet. En nog wel met ‘kerkramen’ in de zijpanelen. We zitten er de komende tijd weer droog en warmpjes bij…

18-08-03-01De nieuwe tent van de club, mooie afmetingen én mooie uitvoering…

Uitje van de club naar Ameland was een succes!

28 juli 2018. Met twaalf personen (vijf leden, één aspirant lid en zes partners en kinderen) zijn we van dinsdag 24 tot vrijdag 27 juli naar Ameland getrokken om daar deel te nemen aan de Culturele Ambachtelijke dag op 26 juli. Het weer was perfect, want de midweek viel precies in een hittegolf…  Onze gastheren Ben en Gert-Jan van de modelbouwclub Ameland hadden weer alles tot in de puntjes geregeld, inclusief gratis overnachtingen in een mooie accommodatie en een goede barbecue na afloop. Volgend jaar zijn we weer welkom…

Een geslaagde feestdag, twee brevetten en het 30ste lid!

3 juni 2018. Gisteren 2 juni hebben we ons tweejarig bestaan gevierd. En hoe… Met 25 leden, dames en de eigenaar van ons veld hebben we een topdag gehad! Eerst de ALV (de dames gingen naar de Overtuinenfair), dan een zéér aangename lezing van Wim. Daarna een lekkere lunch en dan vrij vliegen. In de avond een goede barbecue, waarna twee kandidaten hun examen KNVvL A-Heli aflegden: Paul uit Duivendrecht (79 jaar) en ondergetekende. Beiden geslaagd! Daarna was het voor velen weer vrij vliegen tot de zon onder ging. we sloten deze geslaagde dag af met een borrel. Als klap op de vuurpijl konden we tijdens die borrel ons dertigste lid en eerste jeugdlid inschrijven: Tycho uit Almere (12 jaar). Welkom Tycho!

Impressie van het afvliegen voor KNVvL A-Heli…

Mooi filmpje van ons lid Karol

29 mei 2018. Karol is ook lid van de Apeldoornse ARMC. Daar hebben ze een mooie film gemaakt van de watervliegdag in Bussloo op 6 mei. Doiverse leden van inze club waren daar ook bij…

Ledenstop opgeheven!

23 januari 2018. Na een officiële stemronde is de ledenstop bij 25 leden vandaag opgeheven en zijn meteen weer twee leden toegelaten: Jan uit Zeist en Hans uit Apeldoorn. We hebben nu 31 enthousiaste leden…