Berichten

Door Bald de Boer.

Hier staan de nieuwtjes op volgorde van binnenkomst:

Eerste nieuwe lid van 2021.

14 januari 2021. Gisteren is Charry uit Engeland (vriendin van Bald en Gonnie) lid geworden. Van Harte welkom Charry! Door corona en andere redenen hebben we een paar leden verloren, maar we hebben er momenteel 60, waarvan drie donateurs. Mooi toch?

Nieuwe leden 2020, deel 4.

31 december. Op 4 december is Fred uit Tzum (62 jaar) lid geworden. Inmiddels heeft hij zijn eerste vluchten op de club al gemaakt. En op 23 december is Joop uit Rotterdam (59 jaar) toegetreden . Als laatste van 2020 is William uit Capelle aan den IJssel (59 jaar) op 31 december lid geworden. Welkom allemaal, we hebben nu 68 leden…

Clubicoon van The Eagles overleden. 

21 november. Toen ik de voorzitter van onze zusterclub The Eagles een appje stuurde over mijn hartinfarct (zie vorig bericht), appte hij terug dat Jaring Rijpma, een zeer prominent lid van die club, bij het klussen een ongeluk heeft gehad. Nota bene op dezelfde dag als mijn hartinfarct, vrijdag de dertiende. Jaring werd overgebracht naar Groningen en daar in coma gehouden. Helaas kwam een paar dagen daarna het trieste bericht dat hij op woensdag 18 november is overleden, 76 jaar oud… Jaring was mijn eerste instructeur modelvliegen. Een heel vitale en aardige man die altijd klaar stond om iedereen te helpen. Met leren vliegen én met reparaties. Persoonlijk heb Ik veel aan hem te danken. Graag wil ik hierbij de familie en de leden van The Eagles namens onze club EMVC Phoenix IJlst onze deelneming betuigen en ze veel sterkte wensen bij het verwerken van het verlies van dit echte clubicoon…

Voorzitter krijgt hartinfarct.

21 november. Op 13 november (vrijdag de dertiende!) heb ik, voorzitter Bald, een hartinfarct gehad. Met gillende sirenes werd ik vol gas per ambulance naar het MCL in Leeuwarden gebracht, alwaar met dotteren en het plaatsen van een stent het grootste gevaar werd bestreden.

20-11-13-02

De overige geconstateerde, maar niet bedreigende, afwijkingen werden nog niet behandeld. Daarna ben ik naar Sneek vervoerd, alwaar ik aan de hartbewaking werd gelegd. Maandag werd een echo gemaakt waaruit bleek dat mijn hart nauwelijks was beschadigd. Een meevaller! Toen kwam het wachten op verder onderzoek waarna een behandelplan zou worden gemaakt. Dat kon van alles worden, van nog meer dotteren tot een open hart operatie. Gelukkig kwam dat onderzoek vlug. Op woensdag werd ik daarvoor weer overgebracht naar Leeuwarden. Al snel bleek dat het probleem kon worden gefikst met dotteren en het plaatsen van nog twee stents. Na twee uren op de behandeltafel was ik klaar en kon de reis naar Sneek weer aanvangen. Na een nachtje ter controle mocht ik op donderdag 19 november weer naar huis! Behalve wat vermoeid voelde ik me prima. De volgende dag, op 20 november, heb ik zelfs alweer mijn eerste modelvluchten gemaakt! Naar verwachting zal ik op 30 november mijn werkzaamheden voor de club en de vliegschool weer hervatten. Hierbij wil ik graag alle leden en anderen bedanken voor de vele steun. Dat deed me goed!

20-11-13-08

Wéér twee brevetten!

21 november. Op 6 november is Klaas Pieter uit Tolbert er in geslaagd zijn KNVvL brevet A Motor te bemachtigen. En op 7 november was het de beurt aan Emil uit Amsterdam, ook voor het KNVvL brevet A Motor. Beiden van harte gefeliciteerd met deze prestatie!

Twee brevetten.

22 oktober. Op 16 oktober haalde Jos uit Leusden bij ons zijn KNVvL brevet A Motor. een aantal dagen eerder had hij bij Otto in Soest ook al zijn KNVvL brevet A Zweef gehaald. Een dag later, op 17 oktober, Haalde Emil uit Amsterdam zijn EMVO PHOENIX clubbrevet. Beiden van harte gefeliciteerd!

Tot slot is het vermeldenswaard dat op één dag drie leden uit IJlst hun beginnerscursus op de simulator met goed gevolg hebben afgerond; Timo (13 jaar), Tiemen (bijna 11 jaar) en Fokke (56 jaar). Goed gedaan allemaal!

Nieuwe leden 2020, deel 3.

Op 28 september zijn weer twee mannen lid geworden: Tiemen uit IJlst (10 jaar) en Herman uit Driehuis (67 jaar). Beiden hartelijk welkom! Hiermee hebben we een record aantal leden bereikt: 66…

Weer twee brevetten…

Op 22 september Heeft ons lid Nico het EMVO PHOENIX clubbrevet A Motor gehaald. En op 26 september haalde Emil zijn KNVvL brevet A Zweef. Beiden van harte!

Nieuwe leden 2020, deel 2.

Op 12 augustus is Henk uit Paterswolde (72 jaar) lid geworden. En op 9 september waren het er twee, buren, maar geheel onafhankelijk van elkaar hadden ze ons gevonden: Timo uit IJlst (12 jaar) en Fokke ook uit IJlst (55 jaar). Ze zijn alle drie al druk aan het lessen! Welkom, Henk, Timo en Fokke! Hiermee komt ons ledental op 64…

Brevetten aan de lopende band…

20 juni. Vandaag heeft ons lid Sander uit Zeist (59 jaar) zijn KNVvL brevet A Motor gehaald. Eerder waren dat Tom uit Bedum (76 jaar) op 11 juni en Roland uit Goch Duitsland ( 59 jaar) op 20 mei 2020. Allen gefeliciteerd!

Weer een lid!

13 juni. Vandaag konden we ons 61ste lid inschrijven: Emil uit Amsterdam (58 jaar). Van harte welkom Emil! En we groeien dus nog steeds stevig door!

1 juni. Op onze vierde verjaardag kunnen we melden dat we nog altijd vlot groeien. Op 20  april werd Jan uit Bedum (64 jaar) lid. Op de 23ste volgde zijn vliegmaat Tom, ook uit Bedum (76 jaar). Beiden hebben inmiddels met succes hun getuigschrift op de simulator gehaald. Op 25 mei volgde Klaas Pieter uit Tolbert (47 jaar). Allen van harte welkom! Omdat een lid onlangs de club heeft verlaten, hebben we nu 60 leden…

Nieuwe leden in 2020.

17 april 2020. Dit jaar hebben we tot nu toe vier nieuwe leden kunnen begroeten: op 5 februari Edwin uit Houten (64 jaar), op 27 februari  Ties uit Sneek (10 jaar), op 3 maart Henny uit Lelystad (68 jaar), en op 16 april Roland uit Goch Duitsland (59 jaar). En vandaag Jos uit Leusden, 63 jaar jong. Allemaal van harte welkom! Daarmee komen we op 58 leden…

Gezellige clubdag naar Aviodrome op 7 maart 2020.

7 maart 2020. Het weer werkte wel mee! De opkomst was niet groot, slechts zeven personen: drie leden, drie ereleden en een partner. Maar dit kleine selecte gezelschap beleefde een hele leuke dag!

Nieuwste filmpje van Bald, 29 januari 2020:

Check voor alle filmpjes Modelvliegles.nl, pagina “Filmpjes”…

Snertvliegen op 4 januari 2020 was weer gezellig:

Lid Jan uit Ede heeft zijn KNVvL brevet A Motor!

30 december 2019. Net op de valreep van 2019 heeft jan vandaag zijn felbegeerde brevet A Motor van de KNVvL gehaald. hij vloog af met harde wind en zijn Funcub wilde alle kanten op. Maar het lukte Jan om te leveren! Gefeliciteerd jan!

19-12-30-01

Een heel gezin benoemd tot erelid!

20 december. Vandaag hebben we de alle vijf gezinsleden van de familie Leijenaar benoemd tot erelid. En terecht! Onze club kan al jaren ongestoord vliegen op en boven hun grond. Waarom alle vijf? Vader, moeder en de twee zoons vormen een maatschap en zijn dus allen eigenaar. En de dochter woont in de boerderij bij ons veld en gedoogt ons zonder morren over haar pad en in haar zicht… Maar liefst 83% van de leden heeft gestemd en allen waren vóór… Zo ongeveer ‘unaniem’ dus…

Geslaagde beurs in het WTC Leeuwarden.

10 november 2019. Op 8, 9 en 10 november hebben we een stand gehad op de Hobby en Vrijetijdsbeurs in Leeuwarden. We hebben onszelf als club goed in de kijker gespeeld!

Ledenwerfactie een groot succes!

10 november 2019. De ledenwerfactie (iedereen kan nu lid worden tot en met 2020 voor maar 20 euro) is een groot succes. Het ledental (per 1 januari 2020) stond twee weken geleden nog op 32, nu staat het al op 48! (Noot: op 22 februari 2020 hebben we al 56 leden. Omdat er ook nog een paar belangstellenden zijn. verwachten we dit jaar boven de 60 uit te komen…)

Derde jaar Ameland weer een succes!

24 tot 26 juli 2019. Het was tijdens de hittegolf, dat we met vijf personen op een van de koudste locaties van het land waren: op Ameland! Hoewel door die hitte minder aanloop, het was toch weer leuk…

En een filmpje:

Gonnie en Bald benoemd tot ereleden. Op de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering van 8 juni 2019 zijn Bald en Gonnie unaniem benoemd tot ereleden.

Gonnie voor haar “vele diensten belangeloos verricht voor de vereniging, met name als gastvrouw”. Bald voor “de vele diensten belangeloos verricht voor de vereniging, en tevens als waardering voor zijn ‘onnavolgbaar’ werk voor de vliegschool, waar de leden allen op grondige wijze zijn opgeleid…”

Overtuinenfair was succes!

1 juni 2019. Vandaag werd de tiende Overtuinenfair in IJlst gehouden. En EMVC Phoenix IJlst was samen met de vliegschool EMVO PHOENIX een van de 55 standhouders…

We hebben veel aanloop gehad. Veel mensen wilden meer weten en wie weet komen daar nog leden uit…

‘Hoog’ bezoek!

18 mei 2019. Vandaag werden we blij verrast door een bezoek aan onze club van Frits van Laar, de voorzitter van de afdeling Modelvliegsport van de KNVvL. Hij kwam om 11.00u met zijn echtgenote op de koffie. Daarna zijn we (Ronald, Dio, Frits en ik) naar het veld gegaan. Joost was er al met hondje Bobby. Hij had geen beschikking over zijn auto, dus was hij vanuit Sneek met zijn boot gekomen! Frits kon mooi zien hoe wij vliegen en instructie geven. Hij heeft zelf ook nog een ‘instructievlucht’ aan de kabel gevlogen en daarna heb ik hem ‘solo’ verklaard… Frits dankte ons voor de gastvrije ontvangst en beloofde nog eens terug te komen om inhoudelijk met ondergetekende te praten. Ik denk dat we als club een goede indruk hebben achtergelaten!

Clubbadges!

3 mei 2019. De mooie badges voor onze club zijn binnen! Met dank aan Ronald (ontwerp), Richard, Ted, Wim en mijn persoontje. Ze zijn geborduurd en hebben een gladde achterkant met lijmlaag, zodat ze mooi op bijvoorbeeld je pet kunnen worden bevestigd (ook met klittenband):

01 badge club

Wie nu lid wordt krijgt er op verzoek een badge bij!

Clubdag van 2 februari was een geslaagde dag!

2 februari 2019. Ons uitje naar het Aviodrome was zeer geslaagd. Maar liefst 16 clubleden en hun familie waren erbij… Hieronder een impressie met foto’s van Dick en Bald:

Mooie nieuwe partytent!

3 augustus 2018. Onze oude partytent heeft na dertig jaar bij een windvlaag de geest gegeven! Reden voor de aanschaf van een nieuwe. We hadden een voorkeur voor een iets grotere tent, 3 x 6 meter. Het bestuur was er snel uit, die nieuwe zou er komen! We hebben er inderdaad een gevonden die aan onze wensen voldoet. En nog wel met ‘kerkramen’ in de zijpanelen. We zitten er de komende tijd weer droog en warmpjes bij…

18-08-03-01De nieuwe tent van de club, mooie afmetingen én mooie uitvoering…

Een geslaagde feestdag, twee brevetten en het 30ste lid!

3 juni 2018. Gisteren 2 juni hebben we ons tweejarig bestaan gevierd. En hoe… Met 25 leden, dames en de eigenaar van ons veld hebben we een topdag gehad! Eerst de ALV (de dames gingen naar de Overtuinenfair), dan een zéér aangename lezing van Wim. Daarna een lekkere lunch en dan vrij vliegen. In de avond een goede barbecue, waarna twee kandidaten hun examen KNVvL A-Heli aflegden: Paul uit Duivendrecht (79 jaar) en ondergetekende. Beiden geslaagd! Daarna was het voor velen weer vrij vliegen tot de zon onder ging. we sloten deze geslaagde dag af met een borrel. Als klap op de vuurpijl konden we tijdens die borrel ons dertigste lid en eerste jeugdlid inschrijven: Tycho uit Almere (12 jaar). Welkom Tycho!

Impressie van het afvliegen voor KNVvL A-Heli…

Mooi filmpje van ons lid Karol

29 mei 2018. Karol is ook lid van de Apeldoornse ARMC. Daar hebben ze een mooie film gemaakt van de watervliegdag in Bussloo op 6 mei. Doiverse leden van inze club waren daar ook bij…